Vi spolar rent
i dina stammar, rör och avlopp

Stamspolning är ett bra och effektivt sätt att hålla rören i god kondition. Livslängden på rören förlängs och risken för t. ex. stopp i avloppet minimeras.

Få hjälp direkt oavsett tid på dygnet
– ring 010-455 91 50

Förebyggande
eller akut

Bubblar det och kluckar i avloppet? I dag växer stammar igen betydligt snabbare än förr då vi använder mer kemikalier i vardagen som fastnar i avloppen. Detta, i kombination med lägre temperatur på varmvattnet, gör att avloppen i en bostadsfastighet bör kontrolleras regelbundet. För att rören ska fungera och må bra bör det inte gå mer än fem år mellan spolningarna. Rinner vattnet dåligt eller luktar det illa från rören? Då är det troligtvis dags för en stamspolning innan det blir ett fullt stopp i rören.

Vad är en stamspolning?

En stamspolning är enkelt förklarat en grundlig rengöring av alla rör. Allt som spolas ner i avloppen går igenom rören och en del av det fastnar där. Detta kan sedan leda till större stopp och i värsta fall översvämning.Vid stamspolning använder vi oss av vatten som sprutas in rören. Detta görs med ett högt tryck och riktigt varmt vatten för att alla avlagringar ska lossna och transporteras bort med vattnet.Stamspolning är ett mycket bra och effektivt sätt att hålla rören i god kondition. Livslängden på rören förlängs och risken för stopp i avloppet och andra problem minimeras. Kontakta oss så berättar vi mer och ser över om ni är i behov av en stamspolning för er bostadsrättsförening eller villa. Vi anpassar stamspolningen efter varje fastighet.

Frågor och svar

Hur ofta bör man stamspola?

Man bör spola stammarna och rören i en fastighet ungefär var tredje år. Vi rekommenderar att det inte går mer än fem år mellan spolningarna.

Hur går en stamspolning till?

Vid en stamspolning börjar man med att spola rören i källaren ända ut till huvudledningen ute i gatan. Oftast behöver man gå fram och tillbaka flera gånger med rensslangen för att spola bort allt som finns i rören, beroende på hur igensatta de är. Om avlagringarna sitter så hårt fast att de inte går att spola bort måste man göra en mekanisk rensning. Vid mekanisk rensning använder man sig skärhuvuden och renskedjor för att få bort avlagringarna. När man är säker på att rören i källaren är rena går man vidare till att spola rent rören i lägenheter, tvättstugor samt övriga utrymmen. För att komma åt rören i lägenheter behöver man få tillträde till dessa. Det är därför viktigt att de boende antingen är hemma eller att kompletta uppsättningar med nycklar, larmkoder och liknande till lägenheterna överlämnas till entreprenören innan arbetet med stamspolningen påbörjas. Till övriga utrymmen i fastigheten har ofta fastighetsskötaren möjlighet att förse entreprenören med nycklar. I de allra flesta fall så börjar man spola rören på våningen längst ned och jobbar sig uppåt i fastigheten, eftersom det oftast är mest avlagringar i rören längre ned i fastigheten.

Kan det bli smutsigt efter en stamspolning ?

Vid en stamspolning kan det leda till att lite vätska samlas på golven när vattenlåsen öppnas. Det handlar dock inte om speciellt mycket som behöver torkas. Det är dock viktigt att man flyttar undan eller tömmer eventuella underskåp under handfat i badrum samt tömmer skåpen under diskbänken i köket, så att de som skall utföra spolningen kommer åt att utföra den på rätt sätt. Se även till att plocka undan eventuella värdefulla och ömtåliga saker som finns mellan lägenhetens dörr och badrum, WC samt kök, där man måste komma fram med spolslang och annan utrustning.

Vad kostar en stamspolning?

Det är svårt att svara generellt på vad en stamspolning kostar. Det beror på hur stor fastigheten är, antalet lägenheter, hur många rör som skall spolas, rörens skick och så vidare.
Kontakta oss gärna för mer detaljerad information/pris angående just din situation.

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort som möjligt.

Vid bråskande ärenden, kontakta vår jour: 010 - 455 91 51