Stopp i avloppet Karlstad - Spolbilar redo dygnet runt!

Utab hjälper dig med stopp i avlopp i Karlstad och Värmland. Kontakta oss på 010-455 91 51. Våra spolbilar finns tillgängliga för dig dygnet runt, varje dag på året 

Vi har mer än 20 års erfarenhet och ett team med över 30 kunniga experter redo att hjälpa till med alla typer av avloppsproblem, stora som små.

Oavsett tid på dygnet eller om det är en helgdag, är vårt team här för att assistera dig.

Med rot avdraget kan du dra av 30% på arbetskostnaden.

Om du stöter på ett översvämmat avlopp eller en jobbig propp i toaletten som stör din dag, är det viktigt att agera snabbt. 

Ett samtal till oss på 010-455 91 51 ser till att du snabbt får professionell hjälp vid akut behov. 

Vi tar hand om allt från små stopp i handfat till större problem i golvbrunnar och badrum, och minskar risken för skador och kostnader som kan komma av översvämningar.

Spolbil Karlstad

Vi erbjuder spolbilar i Karlstad. Med hjälp av högtrycksspolning rensar vi dina avlopp från skräp och beläggningar. Det minskar risken för skador och kostnader som kan komma av översvämningar. Kontakta oss på 010-455 91 50 eller på vårt journummer: 010-455 91 51 för hjälp med avloppspolning.

Vanliga avloppsstopp som vi hanterar:

 • Toaletten – Vanliga orsaker till stopp i toaletten är att man spolar ner bindor och tops.

 • Badrummet – Hår och tvål är vanliga orsaker till att det blir stopp i handfatet, duschen och golvbrunnen.

 • Köket – Olja, frityrolja och matfett är vanliga orsaker till att det blir stopp i diskhon, vasken eller diskmaskinen.

När du bokar en spolbil har du rätt till att nyttja rot avdraget på 30%. I samband med en högtrycksspolning rekommenderas du att göra en rörinspektion för att säkerställa att det inte finns skador på röret. På så sätt kan du i ett tidigt skede finna ut om du behöver åtgärda eventuella skador. Det kan förhindra att du vid ett senare tillfälle behöver betala för dyra renoveringar av dina avlopp

Vad gör du när avloppet svämmar över i Källaren?

Kontakta direkt Utab på vårt journummer: 010-455 91 51. En av våra spolbilar i Karlstad kommer vanligtvis inom en timme hem till dig. Under tiden du väntar är det viktigt att du gör följande:

 • Stäng av all elektricitet som är påverkad av översvämningen. Om du en har dräneringspump som drivs av el är det viktigt att du säkerställer att den fortfarande är igång. Det för att undvika extra skador.

 • Flytta på känsliga föremål eller elektriska apparater som kan förstöras vid kontakt med vatten.

 • Kontakta ditt försäkringsbolag för att göra en skadeanmälan.

 • Ta bilder på översvämningen som kan behövas som bevis för att försäkringen ska täcka skadorna.

 • Om möjligt blockera golvbrunnar med trasor eller handdukar för att minska spridningen av vatten

 • Var noga med hygien då avloppsvatten är fullt med bakterier.

Undvik stopp i avloppet i framtiden

Det bästa sättet att hålla ditt avlopp i toppskick är att följa några enkla tips:

 • Toaletten – Oftast beror stopp i toaletten på att man spolat ner något man inte ska. Vanliga föremål som skapar stopp är: Tops, Bindor, Våtservetter och snus.
  Nya toaletter spolar heller inte lika mycket vatten som gamla. Det kan därför vara bra att spola en extra gång då och då för att undvika framtida stopp.

 • Köket –  Olja, frityrolja och matfett fastnar i avloppet och är en vanlig orsak till stopp. Matrester och kaffesump kan också vara en orsak till stopp i köket. För att undvika framtida stopp kan du skaffa en sil som fångar upp skräp.

 • Torka också av fettet från stekpannor och kastruller med hushållspapper. Se även till att skrapa av tallrikar från matrester.

 • Badrummet – I badrummet samlar sig mängder med hår och tvål i både handfatet och i duschens golvbrunn. För att förhindra stopp se till att rensa bort hår och slänga i papperskorgen istället för att spola ner. Vi rekommenderar också att ni installerar ett golvbrunnsfilter som fångar upp hår, tvål och annat skräp.

Genom att följa dessa råd kan du förhindra framtida akuta stopp och oväntade kostnader.

Förebygg genom underhållsspolning

En annan bra idé för att hålla avloppet fritt från problem är regelbunden högtrycksspolning, även kallad hetvattenspolning.. Detta rengör djupt inne i rören och tar bort rester som kan skapa stopp. 

Med underhållsspolning kan du förlänga livet på ditt avloppssystem och spara pengar genom att undvika akuta reparationer. Vi på Utab använder den senaste tekniken för att se till att ditt avloppssystem är i toppskick.

Med dessa tips och vår expertis är Utab din pålitliga partner i Karlstad för alla dina avloppsbehov. Oavsett om du behöver hjälp med akut avloppsrensning eller är intresserad av regelbundet underhåll, står vi redo att hjälpa till. Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan assistera dig med att hålla ditt avlopp rent och problemfritt.

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi så fort som möjligt.

Vid bråskande ärenden, kontakta vår jour: 010 - 455 91 51