Innehåll

JOUR
DYGNET
RUNT
010-455 91 50
Kundtjänst
Vid akuta ärenden ring:
010-455 91 51
Jour-telefon

Lätta Brunnslock

Idag har de flesta slambrunnar tunga lock av betong som kan väga upp till 200 kg. Det innebär stora risker och belastningar för dem som tömmer brunnarna. Från en arbetsmiljösynpunkt ska brunnslocken kunna öppnas av en person och vara av lätt material som exempelvis plast.

KONTAKTA OSS

BRUNNSLOCK AV RÄTT TYP

Se till att ha rätt typ av brunnslock och undvik onödiga extrakostnader som kommuner kan ta ut vid tömningar där brunnslocket inte är av lättviktsmaterial. Genom att byta brunnslock undviker du denna kostnad och med våra lätta brunnslock får du fördelar som:

  • Barnsäkra
  • Inga lösa delar så som insexskruvar eller muttrar
  • Har inga stag som försvårar tömningspersonalens arbete

SORTIMENT

FAST

A-6 LÄTTVIKTBETÄCKNING MED ROSTFRI SNABBLÅSNING

Passar till rör och kona med invändig diameter 600 mm och 640 mm. Brunnen som brunnslocket ska monteras på får inte understiga 595 mm i innerdiameter. Det finns fyra förborrade hål i ramen med c/c avstånd 725 mm för att förankra betäckningen i betongbrunnen.

Totalvikt 8,5 kg (lock 6 kg)
Hjullast max 600 kg

► Pris: 1.510 kr inkl moms, exkl montage och frakt

800 LÄTTVIKTBETÄCKNING MED ROSTFRI SKRUVLÅSNING

Passar till rör och kona med invändig diameter 800mm och 900 mm. Vid montering av 800 mm finns det fyra förborrade hål i ramen med c/c avstånd 895 mm för att förankra betäckningen i betongbrunnen. Montering av 900 mm brunn finns det dock inga förborrade hål.

Totalvikt 20 kg, (lock 13 kg)
Gångtrafik max 200 kg

► Pris: 3.145 kr inkl moms, exkl montage och frakt

FLYTANDE

A-600 LÄTTVIKTBETÄCKNING MED ROSTFRI SNABBLÅSNING

Passar till rör och kona med invändig diameter 600 mm. Brunnslocket har en hals som monteras i invändigt i betongbrunnen, halsens utvändiga diameter är 588 mm. Locket förankras genom att fyra expanderbultar borras horisontellt genom halsen i betongbrunnen.

Totalvikt 12,5kg, (lock 6,0kg)
Hjullast max 600 kg

► Pris: 2.385 kr inkl moms, exkl montage och frakt

A-640 LÄTTVIKTBETÄCKNING MED ROSTFRI SNABBLÅSNING

Passar till rör och kona med invändig diameter 640 mm. Brunnslocket har en hals som monteras i invändigt i betongbrunnen, halsens utvändiga diameter är 636 mm. Locket förankras genom att fyra expanderbultar borras horisontellt genom halsen i betongbrunnen.

Totalvikt 13kg, (lock 6,0 kg)
Hjullast max 600 kg

► Pris: 2.385 kr inkl moms, exkl montage och frakt

Våra Tjänster

Vi tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom avloppspolning och avloppsrenovering. Om det inte finns med under våra tjänster så skicka en förfrågan eller ring oss.

JOUR
DYGNET
RUNT
010-455 91 51
Jour-telefon

Relining

Utab miljö erbjuder relining, en ekonomisk och miljövänlig lösning jämfört med traditionellt stambyte. Kontakta oss via utab@utab.se eller genom att fylla i vårt formulär för mer information.

Torrsugning

Torrsugning även kallat vakumsugning är ett effektivt sätt att suga bort torrt material. Några exempel sten, sand, grus eller byggmaterial.

Slamsugning

Med slamsugning undviker du problem med sammanpackning och kostsamma översvämningar i regnvatten- och dagvattensystem. Vi erbjuder regelbunden översyn i form av tömning och rengöring av dagvattenbrunnar, pumpgropar, olje- och fettavskiljare.

Spolning

Att spola med högtryck är det snabbaste och effektivaste sättet att få rent i rören, endast vanligt vatten utan tillsatser som förstör miljön. Vi utför allt från akuta arbeten, till exempel stopp i vattenlås, stick och stammar, till underhåll i form av totalspolning av avloppssystemet.

Kamerainspektion

Våra kameror klarar allt från 30 mm upp till 1500 mm. Med hjälp av våra inspektionskameror kan både byggherrar och entreprenörer redan under byggskedet få dokumentation på att rör och kanaler är rätt förlagda och har den rätta funktionen.

Farligt Avfal

Vi på Utab Miljö har lång erfarenhet av transporter av farligt gods, så kallade ADR-transporter. Det finns många regler kring hantering och transport av farligt avfall. Vi har utbildning, utrustning och certifiering för dessa arbeten.

Övriga Tjänster

Med slamsugning undviker du problem med sammanpackning och kostsamma översvämningar i regnvatten- och dagvattensystem. Vi erbjuder regelbunden översyn i form av tömning och rengöring av dagvattenbrunnar, pumpgropar, olje- och fettavskiljare.

Kontakta oss för en konsultation

Hör av dig till oss om du behöver få hjälp med dina avloppsrör
© 2022-2024, All Rights Reserved