Innehåll

JOUR
DYGNET
RUNT
010-455 91 50
Kundtjänst
Vid akuta ärenden ring:
010-455 91 51
Jour-telefon

STOPP I AVLOPPET – SPOLBILAR REDO DYGNET RUNT!

Utab hjälper dig med stopp i avlopp. Kontakta oss på 010-455 91 51. Våra spolbilar finns tillgängliga för dig dygnet runt, varje dag på året 

Vi har mer än 20 års erfarenhet och ett team med över 30 kunniga experter redo att hjälpa till med alla typer av avloppsproblem, stora som små.

Oavsett tid på dygnet eller om det är en helgdag, är vårt team här för att assistera dig.

Med rot avdraget kan du dra av 30% på arbetskostnaden.

KONTAKTA OSS

VID AKUT STOPP I AVLOPP RING:

010-455 91 51

Om du stöter på ett översvämmat avlopp eller en jobbig propp i toaletten som stör din dag, är det viktigt att agera snabbt. 

Ett samtal till oss på 010-455 91 51 ser till att du snabbt får professionell hjälp vid akut behov. 

Vi tar hand om allt från små stopp i handfat till större problem i golvbrunnar och badrum, och minskar risken för skador och kostnader som kan komma av översvämningar.

KONTAKTA OSS >

Spolbil

Vi erbjuder spolbilar. Med hjälp av högtrycksspolning rensar vi dina avlopp från skräp och beläggningar. Det minskar risken för skador och kostnader som kan komma av översvämningar. Kontakta oss på 010-455 91 50 eller på vårt journummer: 010-455 91 51 för hjälp med avloppspolning.Vanliga avloppsstopp som vi hanterar:

 • Toaletten – Vanliga orsaker till stopp i toaletten är att man spolar ner bindor och tops.
 • Badrummet – Hår och tvål är vanliga orsaker till att det blir stopp i handfatet, duschen och golvbrunnen.
 • Köket – Olja, frityrolja och matfett är vanliga orsaker till att det blir stopp i diskhon, vasken eller diskmaskinen.

När du bokar en spolbil har du rätt till att nyttja rot avdraget på 30%. I samband med en högtrycksspolning rekommenderas du att göra en rörinspektion för att säkerställa att det inte finns skador på röret. På så sätt kan du i ett tidigt skede finna ut om du behöver åtgärda eventuella skador. Det kan förhindra att du vid ett senare tillfälle behöver betala för dyra renoveringar av dina avlopp

Vad gör du när avloppet svämmar över i Källaren?

Kontakta direkt Utab på vårt journummer: 010-455 91 51. En av våra spolbilar kommer vanligtvis inom en timme hem till dig. Under tiden du väntar är det viktigt att du gör följande:

 • Stäng av all elektricitet som är påverkad av översvämningen. Om du en har dräneringspump som drivs av el är det viktigt att du säkerställer att den fortfarande är igång. Det för att undvika extra skador.
 • Flytta på känsliga föremål eller elektriska apparater som kan förstöras vid kontakt med vatten.
 • Kontakta ditt försäkringsbolag för att göra en skadeanmälan.
 • Ta bilder på översvämningen som kan behövas som bevis för att försäkringen ska täcka skadorna.
 • Om möjligt blockera golvbrunnar med trasor eller handdukar för att minska spridningen av vatten
 • Var noga med hygien då avloppsvatten är fullt med bakterier.

Undvik stopp i avloppet i framtiden

Det bästa sättet att hålla ditt avlopp i toppskick är att följa några enkla tips:

 • Toaletten – Oftast beror stopp i toaletten på att man spolat ner något man inte ska. Vanliga föremål som skapar stopp är: Tops, Bindor, Våtservetter och snus.
  Nya toaletter spolar heller inte lika mycket vatten som gamla. Det kan därför vara bra att spola en extra gång då och då för att undvika framtida stopp.
 • Köket –  Olja, frityrolja och matfett fastnar i avloppet och är en vanlig orsak till stopp. Matrester och kaffesump kan också vara en orsak till stopp i köket. För att undvika framtida stopp kan du skaffa en sil som fångar upp skräp.
 • Torka också av fettet från stekpannor och kastruller med hushållspapper. Se även till att skrapa av tallrikar från matrester.
 • Badrummet – I badrummet samlar sig mängder med hår och tvål i både handfatet och i duschens golvbrunn. För att förhindra stopp se till att rensa bort hår och slänga i papperskorgen istället för att spola ner. Vi rekommenderar också att ni installerar ett golvbrunnsfilter som fångar upp hår, tvål och annat skräp.

Genom att följa dessa råd kan du förhindra framtida akuta stopp och oväntade kostnader.

Förebygg genom underhållsspolning

En annan bra idé för att hålla avloppet fritt från problem är regelbunden högtrycksspolning, även kallad hetvattenspolning.. Detta rengör djupt inne i rören och tar bort rester som kan skapa stopp. 

Med underhållsspolning kan du förlänga livet på ditt avloppssystem och spara pengar genom att undvika akuta reparationer. Vi på Utab använder den senaste tekniken för att se till att ditt avloppssystem är i toppskick.

Med dessa tips och vår expertis är Utab din pålitliga partner för alla dina avloppsbehov. Oavsett om du behöver hjälp med akut avloppsrensning eller är intresserad av regelbundet underhåll, står vi redo att hjälpa till. Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan assistera dig med att hålla ditt avlopp rent och problemfritt.

Våra Tjänster

Vi tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom avloppspolning och avloppsrenovering. Om det inte finns med under våra tjänster så skicka en förfrågan eller ring oss.

JOUR
DYGNET
RUNT
010-455 91 51
Jour-telefon

Relining

Utab miljö erbjuder relining, en ekonomisk och miljövänlig lösning jämfört med traditionellt stambyte. Kontakta oss via utab@utab.se eller genom att fylla i vårt formulär för mer information.

Torrsugning

Torrsugning även kallat vakumsugning är ett effektivt sätt att suga bort torrt material. Några exempel sten, sand, grus eller byggmaterial.

Slamsugning

Med slamsugning undviker du problem med sammanpackning och kostsamma översvämningar i regnvatten- och dagvattensystem. Vi erbjuder regelbunden översyn i form av tömning och rengöring av dagvattenbrunnar, pumpgropar, olje- och fettavskiljare.

Spolning

Att spola med högtryck är det snabbaste och effektivaste sättet att få rent i rören, endast vanligt vatten utan tillsatser som förstör miljön. Vi utför allt från akuta arbeten, till exempel stopp i vattenlås, stick och stammar, till underhåll i form av totalspolning av avloppssystemet.

Kamerainspektion

Våra kameror klarar allt från 30 mm upp till 1500 mm. Med hjälp av våra inspektionskameror kan både byggherrar och entreprenörer redan under byggskedet få dokumentation på att rör och kanaler är rätt förlagda och har den rätta funktionen.

Farligt Avfal

Vi på Utab Miljö har lång erfarenhet av transporter av farligt gods, så kallade ADR-transporter. Det finns många regler kring hantering och transport av farligt avfall. Vi har utbildning, utrustning och certifiering för dessa arbeten.

Övriga Tjänster

Med slamsugning undviker du problem med sammanpackning och kostsamma översvämningar i regnvatten- och dagvattensystem. Vi erbjuder regelbunden översyn i form av tömning och rengöring av dagvattenbrunnar, pumpgropar, olje- och fettavskiljare.

Kontakta oss för en konsultation

Hör av dig till oss om du behöver få hjälp med dina avloppsrör
© 2022-2024, All Rights Reserved